Domov Lov na poklady sa začal

Lov na poklady sa začal

19. 6. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 19.06.2015) – Viete, kde sa nachádza najviac pokladov na Slovensku? No predsa v Nízkych Tatrách, kde ich majú celé štyri desiatky. Na rozdiel od tých filmových, tie liptovské netreba prácne hľadať, ale postupne ich objavovať a popri tom si zasúťažiť. Rodinná hra plná zábavy a spoznávania regiónu je v plnom prúde a zapojiť sa do nej môže každý návštevník Liptova.

Sedem tematických okruhov a v rámci nich množstvo atrakcií a zábavy. Dovolenkári na Liptove budú mať aj toto leto o zábavu postarané. Ak navštívia aspoň tri zo štyroch desiatok pokladov a v každom rozlúštia hádanku, môžu získať oveľa viac, ako len dobrý pocit zo skvelého pobytu v horách. „Po úspešnom prvom ročníku rodinnej hry sme sa rozhodli opäť staviť na poklady Liptova a atraktívnou formou prilákať do regiónu viac návštevníkov. Výhodou tejto hry je fakt, že ponúka kopec zábavy nielen deťom, ale aj dospelým. Stačí si len vybrať z množstva atrakcií a pri tom vypĺňať brožúrku Hľadaj poklady Liptova. Okrem malej truhličky s prekvapením si môžu vysúťažiť aj niektorú z trinástich zaujímavých cien,“ hovorí Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Loviť poklady nebolo nikdy jednoduchšie, ako práve teraz. Cesta k nim vedie cez mestá, vysoké hory, studenú vodu i tmavé jaskyne. Na konci cesty každý hľadač nazrie do truhlice s tajným obsahom a bude musieť vylúštiť hádanku. „Už z toho je jasné, že cieľom hry je nielen rodičov s deťmi zabaviť, no zároveň ich aj niečo nové naučiť. Ani počas prázdnin sa tak neprestanú vzdelávať. Na rozdiel od sedenia v laviciach však dostanú informácie stráviteľnejšou formou. Zlepšia si tak vedomosti o Slovensku a jeho pokladoch bez toho, aby si vôbec uvedomili, že sa učia,“ prízvukuje primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

V rámci jednotlivých pokladov kladú Liptáci veľký dôraz na všetky prvky zdobiace ich región. K dokonalej dovolenke totiž patrí nielen príroda, ale aj kultúra, história, gastronómia, wellness, ale aj turistika. „Pohoria Veľkej Fatry, Nízkych a Západných Tatier, Chočských vrchov ponúkajú viac ako 1 125 km značkovaných trás siahajúcich až do výšky 2 500 m. Na Liptove si návštevníci môžu užiť nenáročné prechádzky vhodné pre rodiny s deťmi, výstupy na vrcholy, ale aj náročné hrebeňové túry. Na ceste sa môžu občerstviť na horských chatách a pokochať sa pohľadmi z vyhliadkových veží,“dodáva Darina Bartková.

Tohtoročná novinka medzi liptovskými pokladmi má názov „dobrodružstvo“, ktoré by nemalo pri ich hľadaní rozhodne chýbať. Zrejme aj preto sa o tomto regióne hovorí ako najväčšom prírodnom ihrisku, prípadne najväčšej outdoorovej aréne na Slovensku. „Na malej ploche je u nás možné navštíviť atrakcie, ktoré by turisti inde sotva hľadali. Nie je totiž veľa miest kde sa môžete hrať na Tarzana, zabávať sa v Obrovej obývačke, vyškriabať sa na Dračiu vežu, povoziť sa na Bobovej dráhe, zajazdiť si na wake boarde alebo sa dostať do ohrady s levmi,“ upozorňuje Martin Hromada z ružomberskej radnice.

Byť v lete v Nízkych Tatrách a neskúsiť objaviť svoj malý poklad by bola chyba. Podrobnejšie informácie o projekte Hľadaj poklady Liptova nájdu dovolenkári na stránke visitliptov.sk.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov