Domov Za parohami do kúpeľov

Za parohami do kúpeľov

23. 6. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 23.06.2015) – V liptovských kúpeľoch bude počas letnej sezóny poriadne horúco. Dôvodom je nielen novučičký vonkajší Vitálny svet so saunou pod holým nebom, ale aj súťaž vo varení poľovníckeho guláša. Týmto atraktívnym súbojom vyvrcholí už piaty ročník Poľovníckeho dňa, ktorý nielen pre milovníkov a majiteľov parohov pripravili už v nedeľu 28. júna v Lúčkach pod Chočskými vrchmi.

Jediné liečivé termálne kúpele na Liptove štartujú letnú turistickú sezónu vo veľkom štýle. Po vylepšení podmienok na wellness a relax prichádzajú na rad atraktívne podujatia. Lúčania tak dodržali predsavzatie pripraviť každý rok pre hostí zaujímavú novinku. „Naši klienti už dávnejšie túžili po saunovaní sa pod holým nebom. Chceme im umožniť lepšie využívať prírodné danosti a krásnu prírodu v našich kúpeľoch. Výsledkom by mal byť vyšší záujem návštevníkov o AQUA-VITAL Park a pravdaže aj nárast tržieb, ktoré by sme radi využili na ďalšiu modernizáciu,“ konštatuje riaditeľka KÚPEĽOV LÚČKY Anastázia Mičková.

Novú fínsku saunu pre 16 ľudí, vírivý kúpeľ a ochladzovací bazén si budú môcť vyskúšať aj návštevníci Poľovníckeho dňa, ktorý sa v areáli kúpeľov začne slávnostným sprievodom s legendárnou Dianou na koni. Nepôjde však o dvojníčku britskej princeznej, lež o rímsku bohyňu lovu. Vstup je pre záujemcov tradične voľný. „Toto podujatie dáva návštevníkom šancu nahliadnuť do tajov poľovníckeho remesla, ktoré neodmysliteľne patrí k nášmu regiónu. V spojení s krásnou horskou prírodou a liečivou vodou je to ideálna príležitosť pre celé rodiny prežiť deň plný zábavy a oddychu,“ upozorňuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

K tradičným zručnostiam mužov v zelenom patrí vábenie, na ktoré si odjakživa potrpia najmä nežnejšie polovičky. Poľovníkom totiž nie sú dobré mravy cudzie, čo určite dokážu aj počas bohatého programu. Zameriavať sa však budú viac na jelene, srny, diviakov a zajace. Najmä deti určite poteší prehliadka poľovníckych dravcov, ktorých predstavia skúsení sokoliari. „Chýbať nebudú ani psy, ktorí by mali byť súčasťou každej poriadnej poľovačky. Návštevníci tak aspoň konečne zistia rozdiel medzi stavačom, duričom a farbiarom. Najmä tí mladší si totiž môžu myslieť, že ide o povolania a nie o plemená poľovníckych psov,“ vysvetľuje František Homola, predseda kynologickej komisie pri OKO SPZ Ružomberok.

Po úspechu vlaňajšieho ročníka sa na Poľovníckom dni budú aj tento rok venovať lesnej pedagogike pre deti pod záštitou Lesov SR a OZ Semenoles Liptovský Hrádok. „Ide o hravý workshop, v ktorom sa budeme snažiť deťom pútavým spôsobom vysvetliť ako to chodí v prírode a najmä ako sa majú správať v lese.  Pre najmenších máme zároveň pripravené rôzne súťaže,“ hovorí Anastázia Mičková.

Organizátormi podujatia sú Obvodná poľovnícka komora a Slovenský poľovnícky zväz v spolupráci s KÚPEĽMI LÚČKY. Slávnosť sa začína už túto nedeľu 28. júna o 15:00 hod. a na svoje si prídu nielen milovníci trofejí. Na parohy sa totiž bude možnosť nielen pozerať, no zároveň si ich aj nasadiť.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov