Domov Liptov News

Liptov News

7. 1. 2016

(Liptovský Mikuláš, 07. 01. 2016) – Od januára 2016 bude Liptov prinášať informácie o regióne aj formou spravodajských a publicistických reportáží a rozhovorov, ktoré budú dostupné v audiovizuálnej podobe. Zámerom nového projektu Liptov News je propagovať región, jeho atrakcie, zaujímavosti, podujatia, či novinky a zároveň slúžiť ako zdroj informácií pre médiá. Zástupcovia médií budú mať možnosť stiahnuť si spracované videá aj na webovej stránke regiónu visitliptov.sk , kde bude zároveň dostupná aj ich textová podoba. Týmto Liptov News splní funkciu spravodajského servisu postaveného na princípe známych svetových značiek ako Reuters, APTN, BBC, ktoré produkujú reportáže dostupné pre médiá.

Liptovu patrí právom jedno z popredných miest v celkovej návštevnosti Slovenska. Preto sa niet čo čudovať, že prichádza ako prvá destinácia, ktorá rozbieha video informačný servis. „Zimná sezóna je pre nás významným obdobím z pohľadu návštevnosti regiónu. Špeciálne aktuálna zima, v ktorej nás po vyše troch desiatkach rokov čaká Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní. Robíme maximum preto, aby sa o aktivitách v regióne vedelo a chceme podporiť image regiónu ako silnej destinácie, ktorá prináša inovácie. Vo svete podobné servisy fungujú na platenej báze, my budeme informácie poskytovať bezplatne. Unikát v podobe Liptov News vznikol aj preto, aby médiá pri množstve podnetov a správ jednoduchšie získavali relevantné informácie, ktoré môžu ihneď aj použiť,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Online prostredie a rýchly zdroj informácií sú aktuálnym trendom vo všetkých sférach života. Internet, facebook, rôzne mobilné aplikácie už nie sú cudzie takmer nikomu. Ľudia v aktívnom veku trávia množstvo hodín denne za počítačom. Chcú získavať korektné a jasné informácie, ideálne za krátky čas. Liptov News im pomôže zorientovať sa, poskytne odpovede, ukáže možnosti atď.. Zároveň novinárska obec ocení, že môže získať informácie a zdroj dát aj bez osobnej účasti na podujatí, aktivite, či rozhovore. „Musíme inovovať a prinášať ľuďom stále niečo nové. Cestovný ruch je behom na dlhé trate, chceme našim klientom, aj tým potenciálnym, dať dôvod k návšteve aj opätovnému návratu, vedieť ich prekvapiť a priniesť im informácie s pridanou hodnotou. Nádhernú prírodu Liptova sme dostali do vienka a našou úlohou je neustále zlepšovať a vytvárať produkty cestovného ruchu, ktoré zaujmú, potešia, splnia očakávania, ale aj ohromia a náš nový spravodajský servis nám v tomto ťažení pevne verím tiež pomôže,“ poukazuje na zmysel projektu primátor Liptovského Mikuláša a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Začiatok nového roku je vždy o predsavzatiach, plánoch a víziách. Uvidí sa ako ich región, ktorý „treba zažiť“ naplní. Každopádne Liptov News bude rozhodne pritom.

Zoznam reportáži nájdete TU

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov