Domov Liptov opäť narástol

Liptov opäť narástol

29. 2. 2016

(Liptovský Mikuláš, 29. 02. 2016) – Takmer pol milióna návštevníkov počas minulého roku objavovalo krásy liptovského regiónu. Potvrdzujú to oficiálne štatistiky. Počet návštevníkov vzrástol oproti minulému roku o bezmála 13 %. Leto 2015 bolo pre región historicky najlepšie. Priemerný počet prenocovaní predstavoval 2,7 dňa a tržby z ubytovania sa medziročne vyšplhali takmer k 17,5 %. Čísla odzrkadľujú dlhoročný trend rastu záujmu o región a zároveň potvrdzujú, že tunajšia klientela má vyššie nároky na služby v cestovnom ruchu, za ktoré vynakladá i viac financií.

Štatistický úrad Slovenskej republiky zverejnil výsledky návštevnosti a prenocovaní za rok 2015. Oficiálne čísla tak potvrdili trend záujmu o región, ktorý už nedávno predznamenali aj dobré výsledky výberu dane z ubytovania na Liptove. Liptov navštívilo v roku 2015 až 484 491 klientov a takmer 66 % z nich bolo zo Slovenska. Medziročne si Liptáci polepšili skoro o 13 %.

„Liptov právom patrí k top destináciám na Slovensku. Každým rokom sa nám darí zvyšovať návštevnosť aj počet prenocovaní. Za výsledkami stojí množstvo práce. Naše zariadenia v cestovnom ruchu sú neustále inovované a patria k najatraktívnejším na Slovensku, investujú sa do nich desaťtisíce eur ročne. Pripravujeme atraktívne produkty, ktoré motivujú k viacerým návštevám atrakcií v regióne, školíme personál, realizujeme kontroly kvality poskytovaných služieb, organizujeme zaujímavé podujatia, propagujeme Liptov doma aj v zahraničí. Priemerný počet prenocovaní u nás síce predstavuje len 2,7 dňa, ale klienti sa nám do regiónu vracajú aj viac krát v roku a kombinujú dlhšie dovolenkové pobyty s kratšími víkendovými“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Najvyšší medziročný nárast počtu návštevníkov zaznamenalo mesto Ružomberok, bolo to až 18,8 %. Z obcí si polepšili najmä v Pavčinej Lehote, Bešeňovej aj v Liptovskom Trnovci. Číslam pomohla aj liptovská karta zliav Liptov Region Card, ktorá na jednej strane poskytuje zľavy a výhody pre návštevníkov Liptova a na strane druhej je vhodný nástroj na elimináciu čierneho ubytovania.

„Sme radi nielen tendencii rastu, ale teší nás aj fakt, že naša klientela je náročná a vyberá si kvalitné produkty. V minulom roku sme v počte prenocovaní podľa oficiálnych štatistík Slovenskej republiky narástli o 11,7 %, ale ešte lepší ukazovateľ sme dosiahli pri tržbách za ubytovanie, zaznamenali sme zvýšenie až 17,4 %,“ doplnil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Nárasty naznačujú, že Liptov si našla klientela, ktorá vyžaduje vysokú kvalitu a je ochotná za ňu zaplatiť aj adekvátne viac peňazí.

Za dobrými číslami treba hľadať i počasie, zima aj leto 2015 patrili k lepším. Počasie tejto zimnej sezóny je veľmi premenlivé, napriek tomu je snehu, najmä toho technického, na zjazdovkách dostatok. Treba veriť, že na nich vydrží čo najdlhšie a následne letná sezóna bude teplá, aby Liptov kontinuálne rástol.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov