Domov Liptov na kolesách proti rakovine

Liptov na kolesách proti rakovine

7. 9. 2016

(Liptovský Mikuláš, 07. 09. 2016) – Charitatívny projekt Na kolesách proti rakovine už najbližšiu sobotu 10. 9. 2016 roztočí kolesá na Liptove v dedinke Východná. V roku 2016 je cieľom projektu kúpiť systém na produkciu ultračistej vody pre náročné kritické laboratórne aplikácie a tiež identifikačný systém nádorových vzoriek a zariadení. Aj Liptáci tak majú možnosť podporiť dobrú vec, zajazdiť si na bicykloch, či iných kolesách a spraviť niečo pre zdravie.

Počas tohto leta projekt Na kolesách proti rakovine navštevuje rôzne lokality Slovenska. Desiatou lokalitou v rade je práve Východná. Kolesá sa tak roztočia pod najvýraznejším prírodným symbolom Slovenska, ktorým je Kriváň.

„Toto ochorenie by sa mohlo dotýkať nás všetkých a preto budeme radi, keď čo najviac domácich, ale aj návštevníkov Liptova sadne na bicykel a bude šliapať do kolies pre dobrú vec,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Okrem charitatívneho rozmeru podujatia je pripravený zaujímavý sprievodný program vhodný pre celé rodiny. Podujatie podporí svojim vystúpením na trialovom bicykli aj majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš.

„Okrem podpory množstva viac-menej anonymných onkologických pacientov, pomôžeme aj mladému 13-ročnému východnianskemu Patrikovi, ktorému, podobne ako paralympijskému víťazovi Radovanovi Kaufmanovi, s ktorým sme pred 14 rokmi začali krútiť kolesá proti rakovine, museli pre rakovinové ochorenie amputovať nohu a čakajú ho ďalšie náročné operácie v zahraničí. Podporte nás cez: www.dobrakrajina.sk,“ vyzval Ján Juráš z Nadácie Výskum rakoviny, ktorá podujatie organizuje.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov