Zelený Chopok s rekordnou účasťou

3. 5. 2024 Jasná
Domov Zelený Chopok s rekordnou účasťou

Pod Chopkom sa po 13. krát stretli dobrovoľníci na tradičnom jarnom ekologickom podujatí Zelený Chopok. Aktivitu premiérovo spoločne zorganizovali horské stredisko Jasná, obec Demänovská Dolina aj Oblastná organizácia cestovného ruchu Region Liptov.

Záujem o účasť na podujatí Zelený Chopok v Jasnej príjemne prekvapila, prišlo spolu 261 dobrovoľníkov z troch krajín. Registráciu sme museli uzavrieť už po 3 dňoch, pretože sme naplnili kapacity na severnej aj južnej strane Chopku. Sme radi, že aj napriek presunu podujatia na nový termín, ľudia prišli a pomohli nám po sezóne urobiť poriadok nielen v stredisku, ale aj v okolí Vrbického plesa či na okolitých chodníkoch a zjazdovkách,“ informoval riaditeľ strediska Jiří Trumpeš.

Potešujúce je, že odpadu je celkovo menej, no stále sa nájde a vždy plníme desiatky vriec. Zvyšky bobov, blatníkov, odpad zo sladkostí, zvyšky plastových fliaš aj krabičiek od cigariet. Sneh poodkrýval zimné prehrešky a dnes sme ich spoločne upratali,“ uviedol Richard Bros, starosta obce Demänovská Dolina.

Odmenou okrem dobrého pocitu z prospešnej činnosti a pohybu na čerstvom vzduchu bol pre všetkých účastníkov aj chutný obed a jednodňový lístok na lyžovačku v budúcej lyžiarskej sezóne.

Našu spoločnú ekologickú aktivitu vnímame aj ako súčasť príprav Liptova na letnú sezónu. Veríme, že bude úspešná a región Liptov bude vďaka krásnej, čistejšej prírode aj pestrej ponuke atrakcií opäť obľúbenou voľbou pre dovolenkárov zo Slovenska aj zahraničia,“ doplnila  Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

Doterajších 13. ročníkov podujatia Zelený Chopok pomohlo zbaviť Demänovskú dolinu nielen stoviek vriec odpadu, ale v spolupráci s urbármi vysadiť aj tisícky nových stromov. Podujatie Zelený Chopok je venované prírode a ľuďom, ktorí chcú urobiť niečo pre životné prostredie, má svojich nasledovníkov aj v ďalších rezortoch prevádzkovaných spoločnosťou TMR. Zelený Ještěd a Zelený Špindl v Českej republike ako aj Zelený Szczyrk v Poľsku pomáhajú strediskám upratať chodníky a zjazdovky po zime a pripraviť ich na letnú sezónu.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV spolufinancuje ekologickú akciu Zelený Chopok aj z dotácie Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky vo výške 3 000,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov