Dovolenky na Liptove lacnejšie aj bezpečnejšie

17. 6. 2024 Iné lokality
Domov Dovolenky na Liptove lacnejšie aj bezpečnejšie

Liptov patrí k najkrajším regiónom na Slovensku, na malom teritóriu ponúka celoročne zážitky pre všetky zmysly. Turistika, cyklistika, termálne vodné parky, Liptovská Mara, jaskyne, relax aj adrenalín. Toto všetko a ešte viac z Liptova robí horskú destináciu prvej voľby. Na rezervácie letnej dovolenky je najvyšší čas. Vďaka Liptov Region Card (LRC) si môžu návštevníci Liptova užívať zážitky lacnejšie a získajú aj poistene záchrany v horách.

Pri pobyte na horách je vždy dôležité správne si naplánovať aktivity, najmä tie spojené s turistikou a cyklistikou. „Dovolenka má byť o príjemných zážitkoch, úsmevoch, ale aj o dobrom plánovaní. Vyhováranie sa na počasie sa neoplatí. Oblečenie a obuv radím nepodceňovať a samozrejme tiež čas, kedy vyraziť za turistickými či cyklistickými zážitkami. U nás na horách sa počasie môže veľmi rýchlo zmeniť,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Mnoho tipov ako si leto užiť ponúka Liptov Region Card. Je to zároveň zľavová karta, ktorá prináša zľavy naprieč regiónom Liptov. Letné zážitky čakajú. S rezerváciou letnej dovolenky sa už skutočne neoplatí otáľať.

„Kartu zliav zadarmo získajú naši hostia vo svojom ubytovacom zariadení alebo si ju po novom môžu aktivovať online z pohodlia domu či svojej hotelovej izby vďaka QR kódu od svojho ubytovacieho zariadenia. Mnohí sa nás pýtajú prečo ju vlastne potrebujú. Odpoveď je jednoduchá, lebo s ňou ušetria, navyše im ponúkne tipy kam na Liptove vyraziť a tiež vďaka nej získajú v termíne pobytu poistenie záchrany v horách úplne zadarmo,“ doplnila Bartková. Poistenie je platné pre  návštevníkov v rámci pobytového balíka v čase trvania dovolenky a to na pešiu turistiku a jazdu na bicykli, samozrejme vždy po vyznačených turistických či cyklistických trasách Liptova.

Karta ponúka v lete 76 zliav v 7 kategóriách. Väčšina zliav je vo výške 5-50% a dajú sa uplatniť na kúpanie, vodné atrakcie, vyhliadkové plavby po Liptovskej Mare, múzeá aj galérie, kino, požičovne, vláčik, obchody aj v reštauráciách. Sú však aj zľavy vo výške 100% a to napríklad až do septembra na prepravu cyklobusom.

„Leto je najmä o rodinách s deťmi. Vďaka našej karte získajú  kopec zliav aj tipov na výlety. V sekcii  rodiny s deťmi ponúkame  až 12 zliav a keď k tomu pridáme aj tie do vo vodných parkov a vodných atrakcií, rodiny ušetria aj desiatky eur,“ zdôraznila manažérka Liptov Region Card Miroslava Pallová.

Na webe regiónu, v sekcii Liptov Region Card, nájdu návštevníci zľavy aj inšpirácie kam na Liptove vyraziť. A ak chcú mať tipy stále pri sebe, pomôže im šikovná brožúrka, ktorú získajú v informačnom centre alebo na ubytovacom zariadení. Viac o zľavách i o tom ako kartu získať je dostupné aj po načítaní QR kódu. Novinkou je aj samoakceptácia zľavy. Vďaka QR kódom v jednotlivých prevádzkach. Najčastejšie využívajú návštevníci zľavy do skanzenu v Pribyline, vodných parkov či do kina. Cez kartu sú tiež nastavené benefity pre zamestnancov v cestovnom ruchu, čo je výborná motivácia aj podpora zamestnanosti v segmente turizmu.

Väčšina zliav platí do konca októbra a poistenie záchrany v horách pre hostí od 2 nocí s nabitým pobytovým balíkom s Liptov Region Card platí od 1. júla až do 30. septembra 2024.

Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV financuje Projekt Liptov Region Card aj z dotácie Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky vo výške 11 900,- eur.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov