Malinô Brdo za euro

19. 6. 2024 Ružomberok
Domov Malinô Brdo za euro

Horské stredisko Malinô Brdo, dostupné len 5 minút cesty z centra Ružomberka, slávnostne otvára letnú sezónu 22. júna 2024. Na návštevníkov v sobotu čaká atraktívny program pre všetky vekové kategórie a najmä jazdy lanovkou len za symbolické euro. V letnej sezóne strediskové lanovky využívajú rodiny s deťmi, turisti a najmä adrenalín vyhľadávajúci bikeri. Lákadlom sezóny bude nová cyklistická trasa vhodná pre začiatočníkov.

Malinô Brdo sa nachádza v pohorí Veľká Fatra v Hrabovskej doline, ktorá ponúka veľké množstvo športových aktivít nielen pre adrenalínových nadšencov, ale aj príjemný oddych v prírode a pri vode. „V stredisku sme spustili letnú sezónu a prevádzku kabínkovej lanovky už koncom apríla, ale slávnostné otvorenie nás aj našich návštevníkov čaká túto sobotu 22. júna. Najväčším lákadlom bude spiatočná cesta lanovkou pre všetkých len za symbolické jedno euro. Počas slávnostného otvorenia u nás vystúpi hudobná skupina Chilli Fellaz aj bubnová show MaliRosa. Najmenší si užijú penovú párty, maľovanie na tvár či tetovanie, ale aj ukážky práce hasičov i horských záchranárov,“ povedal riaditeľ strediska Malinô Brdo Ivan Dic.

Od 1.7. bude okrem kabínkovej lanovky vyvážať na vrchol Malinné, do výšky 1 209 m n. m., návštevníkov z Hrabovskej doliny už aj sedačková lanovka, odkiaľ si vychutnajú panoramatické výhľady na Západné, Nízke aj Vysoké Tatry, Malú Fatru i Chočské Vrchy. Stredisko si obľúbili bikeri, pre ktorých je vybudovaný atraktívny bikepark. 15 kilometrov downhillových a enduro tratí, dopĺňa zábavný flow trail.

„Novinkou tohto leta je zrevitalizovaná cyklistická trať Malina, ktorá patrí k najľahším trasám v bikeparku a je vhodná aj pre začiatočníkov. Počas prázdninového obdobia navyše pripravujeme aj zvýhodnené rodinné vstupy na lanovky,“ doplnil Ivan Dic. Leto je najmä o rodinách s deťmi a tie majú v stredisku veľa možností na vyžitie. Jazda lanovkou môže byť spojená s výletom v prírode, turistikou, návštevou zvieratiek na minifarme Sidorovo, interakciou na náučných chodníkoch na Malinné Brdo. V stredisku pripravili aj pokračovanie rodinnej hry Záhady lesa, ktorá deti zabaví i niečo naučí a po absolvovaní poteší drobným darčekom.

„Liptov ponúka veľa možností pre dovolenkárov, okolie Ružomberka nevynímajúc. Výlet na Malinô Brdo môžu hravo spojiť aj s návštevou jedinej pamiatky UNESCO na Liptove, s Vlkolíncom, pričom vstup do expozícií si môžu priamo zakúpiť s lístkom na lanovku. Skvelú zábavu sprostredkujú z Malina Brda aj jazdy horskými kárami či terénnymi kolobežkami po trase dlhej viac ako 4 kilometre. Jazda je vhodná pre všetkých a to vďaka jednoduchému ovládaniu káry a kolobežky a aj asfaltovému povrchu trasy,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Leto na Maline bude patriť aj športovým podujatiam. Slovenský pohár v zjazdovom bicyklovaní 30. júna, 13. júla obľúbené bežecké preteky Behaj lesmi a Spartan race od 30. augusta do 1. septembra 2024.

Milovníci hôr a lanoviek si na Liptove vychutnajú i jazdy lanovkami v Jasnej. Na Chopok sa dostanú pohodlne dvomi kabínkovým lanovkami a v polovici cesty, na Priehybe, ich čaká aj atraktívny salaš s ovečkami, ktoré zaujmú nielen najmenších.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov