Rekreačné poukazy pre zamestnancov na pobyty na Slovensku

Iné lokality
Domov Rekreačné poukazy pre zamestnancov na pobyty na Slovensku

Využite svoje rekreačné poukazy na pobyty na Liptove.

Je to jednoduché a ušetríte až 275 eur ročne… Doma na Slovensku sa dovolenkovať oplatí. Vďaka rekreačným poukazom ušetríte nemalé prostriedky a pritom nemusíte riešiť pasy, zdolávať dlhé trasy autom či sa trápiť na letiskách. Dovolenka na Slovensku je dobrý nápad a v slovenských horách obzvlášť.

Povinnosť poskytovať zamestnancom príspevok na rekreáciu má zamestnávateľ s viac ako 50 pracovníkmi. Zamestnávatelia, ktorí majú menej ako 50 pracovníkov môžu, ale nemusia poskytovať tento príspevok.

Liptov ponúka ubytovanie všetkých kategórií. Stačí si len vybrať lokalitu v okrese Liptovský Mikuláš alebo Ružomberok. Výber je široký, záleží od toho či je chuť ubytovať sa bezprostredne v horách a to napríklad v Jánskej doline, Demänovskej, Prosieckej, Kvačianskej, Lúčanskej, Hrabovskej či inej z tunajších nádherných dolín alebo v blízkosti vodných parkov Tatralandia v Liptovskom Mikuláši alebo v Bešeňovej, prípadne v okolí Liptovskej Mary a to v Liptovskom Trnovci, Liptovskej Sielnici či iných lokalitách. Možností ubytovania je na Liptove veľa…

Najneskôr do 30 dní od ukončenia pobytu predložíte zamestnávateľovi faktúru (účtovný doklad) od ubytovacieho zariadenia na preplatenie. Váš zamestnávateľ vám potom v nasledujúcej výplate, preplatí 55 % z vašich oprávnených nákladov do 500 eur, maximálne však do výšky 275 eur ročne. Zvyšných 45 % výdavkov si hradíte sami. Vždy ide len o 55% nákladov, čiže ak za pobyt zaplatíte napríklad 300 eur, tak 55 % z tejto sumy je ušetrených 165 eur.

Rekreačný príspevok musíte využiť v danom roku, prenášať sa nedá a môžete ho využiť len u jedného zamestnávateľa. Nie je však nutné využiť ho iba na jeden pobyt. Môžete si ho rozdeliť aj na viac pobytov, ale súhrne do maximálnej výšky 275 € za kalendárny rok.  

Nárok na rekreačné poukazy majú zamestnanci (súkromní, verejní, štátni) a ich rodina či osoby žijúce so zamestnancom v spoločnej domácnosti, ale napríklad aj mamičky na materskej či rodičovskej dovolenke. Nárok na rekreačný príspevok majú zamestnanci, ktorí odpracovali v spoločnosti najmenej 2 roky. Ak má zamestnanec dohodnutý pracovný pomer na kratší ako plný pracovný čas, maximálna suma príspevku sa pomerne zníži.

Náš tip – uplatnenie rekreačného poukazu je možné aj v prípade, že zakúpený pobyt slúži ako darček pre vašich blízkych: manžela/manželku, druha/družku alebo rodičov, s ktorými žijete v jednej domácnosti. Pod­mienkou je vaša účasť na pobyte a platba realizovaná z vášho bankového účtu.

Účtovný doklad na preplatenie rekreačného poukazu musí obsahovať nasledujúce údaje:

  • meno zamestnanca a mená osôb, ktoré sa s ním zúčastnili pobytu
  • údaje o ubytovacom zariadení
  • dátum pobytu (odkedy a dokedy pobyt trval), minimálne 2 prenocovania a viac
  • celkovú cenu za pobyt resp. pobytový balík 

Viac detailov nájdete na stránke Finančnej správy Slovenskej republiky a na personálnom oddelení vášho zamestnávateľa.

Do rekreačného príspevku je možné zahrnúť viaceré služby cestovného ruchu spojené s ubytovaním od dvoch nocí – napríklad stravovanie alebo iné služby, príplatky za deti – prístelka, strava a ostatné dodatkové služby – napríklad vstupy do wellness či cenu za parkovanie, ktoré s pobytom na území Slovenska súvisia.

Preplatiť je možné napríklad aj pobytové alebo denné prázdninové tábory pre deti zamestnancov. Zamestnávateľ prispeje na organizované viacdenné aktivity a na podujatia počas školských prázdnin na území Slovenska pre dieťa zamestnanca navštevujúce základnú školu alebo niektorý z prvých štyroch ročníkov gymnázia s osemročným vzdelávacím programom.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov