Domov Liptovskí zbojníci zbíjali na Liptov feste

Liptovskí zbojníci zbíjali na Liptov feste

20. 7. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 20.07.2015) – Ani horúce letné počasie neodradilo približne 3 000 návštevníkov, ktorí sa prišli zabaviť na víkendový festival liptovskej rozmanitosti. Liptov Fest prilákal nielen lokálpatriotov, viac ako 40 % zvedavcov bolo totiž z iných regiónov a susednej Českej republiky.

Najväčšej obľube sa tešili liptovskí zbojníci, ktorí zábavnou formou predstavili všetky poklady Liptova a množstvo divákov pritiahol aj koncert skupiny Heľenine oči. Celkovo sa zúčastnilo 17 zariadení CR z regiónu, 15 remeselníkov a regionálnych výrobcov. Chceli sme účastníkom poskytnúť komplexný zážitok, aby mohli nielen sledovať, ale sa aj interaktívne zapojiť do aktivít a bližšie spoznať Liptov.

Účastníkov zaujali domáce špeciality  v podaní TOP reštaurácií regiónu ocenených Liptovskou hviezdou. Reštaurácie prezentovali tradičnú liptovskú kuchyňu v novom prevedení s využitím súčasných trendov v gastronómii. Využili tradičné lokálne suroviny: jahňacinu, bryndzu, oštiepok, brusnice, maliny, čučoriedky. Diváci mali príležitosť ochutnať a ohodnotiť pripravené jedla, ale aj okoštovať liptovské syry, bryndzu či miešané nápoje z Demänovky.

Účastníci dostali príležitosť spoznať Liptov aj z výšky, vyskúšať splav rieky Váh, wakeboarding alebo iné outdoorové aktivity, na ktoré je Liptov bohatý.

Okrem gastronómie mali návštevníci  možnosť zapojiť sa do tkania koberca, ktoré predvádzali tvorivé dielne z Vlkolínca, naučiť sa priasť nite, vyrobiť papier ale aj spoznať históriu a poklady miest.

Takmer 200 účastníkov sa zabávalo do neskorej noci na filme Hodinový manžel, ktorého dej sa odohráva práve na Liptove. Program i záujem verejnosti dáva prísľub, že prvý ročník Liptov Festu sa dočká ďalších pokračovaní.

Fotografie z LIPTOV FESTU 2015 TU

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov