Domov Liptov chystá trojicu atraktívnych súťaží

Liptov chystá trojicu atraktívnych súťaží

22. 7. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 22.07.2015) – Najlepšie podmienky na šport sú na Liptove. Desiatky kilometrov cyklistických tratí, najvӓčšia vodná priehrada na Slovensku a množstvo bežeckých chodníkov v prekrásnej prírode si každoročne vyskúšajú desaťtisíce ľudí. Lenže, čo tak vyskúšať si všetky tri športy naraz a to súťažne? Pre vӓčšinu “hobíkov“ nerealizovateľný sen. Vďaka 123athlonu si ho však už čoskoro budú môcť splniť. 

Leto na Liptove bude patriť každému, kto si chce zašportovať a zároveň si zmerať sily v atraktívnych disciplínach. Zapojiť sa môže každý bez obmedzenia veku, stačí, ak si prinesie tenisky, plavky a bicykel. „Myšlienka 123athlonu vznikla v časoch, keď Slovensko ešte nestihla opantať bežecká mánia. Prírodné podmienky na Liptove totiž žičia nielen tomuto športu, ale sú ideálne aj na plávanie a cyklistiku. Od nápadu k realizácii potom už nebolo ďaleko a vznikol projekt do ktorého sa môžu zapojiť aj amatéri a ktorého  organizáciu zastrešujú spoločnosti Intersport Liptovský Mikuláš, komunikačnná agentúra Stodola a EventPro Slovakia“ približuje prvopočiatky tohto podujatia Majkl Velner z agentúry Stodola.

Na jeho prvú časť sa môžu Liptáci i návštevníci regiónu tešiť už túto sobotu 25. júla v Liptovskom Mikuláši, ktorého ulice budú patriť nočným bežcom. Z Námestia Osloboditeľov sa rozbehnú o 21:30 hod. na 5 km respektíve 10 km dlhú trať. „Nightrun si postupne získava stále viac nadšencov. V priebehu troch ročníkov sa nám podarilo viac ako zdvojnásobiť počet účastníkov na vlaňajších 260. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj teraz a možnosť zmerať si sily bez rizika úpalu opӓť priláka ďalších bežcov,“ hovorí Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš.

Novinkou v sérii podujatí 123athlon je horský duatlon na Maline Brde nad Ružomberkom. Vôľa organizátorov bola vytvoriť športové akcie s masovou účasťou verejnosti naprieč celým Liptovom a toto je dôkaz, že sa im to podarilo. „Preteky sa začnú 8. augusta o 9:00 hod. v Hrabove. Účastníci budú musieť najskôr zvládnuť 4,5 km dlhú trať po asfaltovej ceste na Malinô Brdo, ktorú doplní trojkilometrový  beh do kopca,“ prezrádza Martin Krajči, Intersport Liptovský Mikuláš.

Hlavnou myšlienkou 123athlonu je dať si výzvu a prekonať samého seba. Nie je preto dôležité, do koľkých podujatí sa športovci zapoja. Záverečným zo série pretekov bude amatérsky Cross Triatlon, ktorý sa začne 22. augusta o 9:00 hod. v Liptovskom Trnovci. „Je to súťaž určená najmӓ pre neprofesionálov, ktorí si chcú vyskúšať, ako im ide plávanie, cyklistika a beh mimo asfaltových ciest. Chceli sme dosiahnuť, aby si tento šport vyskúšali aj ľudia, ktorí síce radi športujú, no venujú sa mu len amatérsky a zároveň majú súťaživého ducha. Naša úloha je, aby tieto súťaže boli pre každého atraktívne a predovšetkým zvládnuteľné,“ prizvukuje Martina Kaliská z agentúry EventPro.

Nuž, zvládnuť 500 metrov plávania v Liptovskej Mare, 15 km na horskom bicykli a 5 km dlhý beh po poliach a lúkach si vyžaduje veľký kus odvahy a dobrú kondičku. Leto na Liptove však očividne žičí športu a nie je azda lepší čas na prekonávanie výziev, ako práve počas letných prázdnin. Viac o podujatiach nájdete na 123athlon.sk.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov