Domov Trojhlavý drak opӓť láka na Chopok

Trojhlavý drak opӓť láka na Chopok

4. 8. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 04.08.2015) – Je veda hra, alebo je hra vedou? Odpoveď na túto otázku sa ukrýva na Chopku. Začiatkom leta sa totiž pod jeho vrcholom usadil bájny drak Demián, ktorý sa, okrem ochraňovania Demӓnovskej Doliny, podujal veľkým aj malým spríjemniť tri prázdninové víkendy. Druhý v poradí so zameraním na rôzne vedné odbory sa uskutoční už túto sobotu 8. augusta. 

Dračie noci patria k TOP podujatiam tohtoročnej letnej sezóny na Liptove. Obrovský záujem potvrdil už prvý z trojice príbehov, ktorý pritiahol kúsok pod Chopok stovky zvedavcov. Vidieť obrovského draka chrliaceho oheň a nechať sa vtiahnuť do živej rozprávky sa totiž nepodarí každý deň. „Je to zážitok pre malých aj veľkých. Kým tých starších nadchne najmä večerná horská panoráma Tatier a dobrodružná cesta lanovkou, deti uchvátili najmä čarodejnícke kúsky, koncert ich obľúbených pesničiek a množstvo rozprávkových postavičiek, od Shreka, cez Vikingov a Mimoňov, až po tučniakov z Jasnej,“ približuje atmosféru podujatia Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN LIPTOV.

Nie menej atraktívny program sľubuje aj druhé pokračovanie Dračích nocí, ktoré je venované všetkým vedy a objavovania chtivým deťom. „Deti sa môžu aspoň na chvíľu premeniť na drakológov a zábavnou formou objavovať tajomstvá vedy s drakom Demiánom. Bláznivými pokusmi a vtipnými komentármi ich určite zabaví šialený Drakovedec, úsmev na tvári vyčaria Smejko a Tanculienka, zabavia sa pri rozprávkovej pantomíme s Tatrancom, záhady prírody budú skúmať cez lupu a mikroskop, tajomstvá nočnej oblohy rozlúsknu vo veži u astrológa a tí šikovnejší sa pozrú na zúbok aj chémii pri výrobe vlastného bublifuku,“ prezrádza Darina Bartková.

K týmto atrakciám pribudne aj štipka archeológie pri hľadaní dračích kostí zapadaných prachom, či tvorivé dielne, kde si bude môcť každé dieťa vyrobiť na pamiatku svoj malý darček. K najväčším atrakciám však rozhodne patrí trojhlavý drak Demián chrliaci oheň a nočná jazda lanovkami na oboch stranách Chopka. „Kapacita podujatia je obmedzená, preto odporúčame kúpiť si lístky na lanovky vopred. Vývoz pod druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier bude o 17:30 a o 19:00 hod. Cestovať lanovkami v úplnej tme je zážitok, ktorý sa naskytne iba niekoľkokrát v roku a v spojení s bohatým programom ide o jedinečnú príležitosť spoznať jedno z najatraktívnejších miest na Slovensku. Rodičia s deťmi zároveň dostanú príručku bádateľa, v ktorej nájdu pokyny, ako sa dostať na jednotlivé stanovištia a informácie, kde získajú pečiatky do sprievodcu,“ vysvetľuje Zuzana Bubniaková z marketingového oddelenia Jasná Nízke Tatry.

Dračie noci sú dôkaz, že veda a hra majú k sebe veľmi blízko. Keď sa k nim pridajú rozprávky, vznikne podujatie, ktoré má čo ponúknuť nielen malým, ale aj veľkým. Séria Dračích nocí bude pokračovať posledný prázdninový víkend so zameraním sa na čáry máry. Spoznávať a zabávať sa s drakmi je však možné počas celého leta. „V Jasnej máme pripravené množstvo detských atrakcií s dračou tematikou. Okrem lúštenia záhad rodinnej hryDrakopark Chopok a pri výletoch lanovkami si malí drobci prídu na svoje na prekážkovej dráhe – Dračia obratnosť, na dračej veži, pri objavení Drakolezu Srdiečko na južnej strane Chopku, na horolezeckej stene, nafukovacom hrade, či bungee trampolíne,“ dopĺňa Zuzana Bubniaková.

Drak Demián, lesný strážca pokladov Demänovskej doliny, sa tak v Nízkych Tatrách na chvíľu stane súčasťou a priateľom každej dovolenkujúcej rodiny. Najbližšie sa s ním môžu zoznámiť už  túto sobotu 8. augusta.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov