Domov Cyklisti „preveria“ Ružomberské schody

Cyklisti „preveria“ Ružomberské schody

17. 9. 2015

(LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, 17.09.2015) – Cyklistická sezóna na Liptove sa dočká atraktívneho vyvrcholenia. V uliciach Ružomberka sa už v nedeľu 20. septembra budú preháňať vyznávači adrenalínu a rýchlej jazdy, pre ktorých nie sú schody prekážka, ale zaujímavá výzva. Zaujímavé kritérium v meste ruže napíše už svoju piatu kapitolu.   

Liptov patrí medzi regióny ako stvorené na cyklistiku. Dôkazom sú nielen stovky prekrásnych tratí v lone prírody, ale aj miesta, kde by ste bicykel možno nikdy nečakali. „Toto podujatie ukazuje, že športovať sa dá všade, napríklad aj v centre mesta. Stačí len vybrať vhodné miesto a mať dobrý nápad. Výhodou je, že diváci nemusia merať dlhú cestu za pretekármi a samotní jazdci si zasa vyskúšajú trať, ktorá je po zvyšok roka pre nich nedostupná. Pre obe skupiny tak vzniká atraktívne podujatie, ktoré určite pritiahne zvedavcov zo širokého okolia,“ konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Pretekári sa môžu zaregistrovať predpoludním na námestí Š.N.Hýroša. Hlavná súťaž sa začne o 12.30 hodine. Jazdci dajú svojim tátošom poriadne zabrať. Čaká na nich totiž hodinová naháňačka po centre mesta s množstvom schodov a trať s prevýšením 56 metrov. Za vyše hodiny tak najazdia približne 30 km. „Po ružomberskom rínku, ktorý uzrel svetlo sveta ešte v časoch, keď vznikala povesť o ružomberskej ruži, sa kedysi premávali rytieri na koňoch. Dnes ich vystriedali novodobí adrenalínoví jazdci na horských bicykloch zdolávajúci členitý reliéf centra Ružomberka. Využiť môžu šesť schodísk s viac ako piatimi stovkami schodov,“ informuje Martin Hromada z ružomberskej radnice.

Hlavný pretek sa bude jazdiť v 5 kategóriách (elit, nad 45 rokov, juniori, ženy a downhill). „Novinkou tohto ročníka je súťažná kategória pre tých, ktorí si netrúfajú zjazd po schodoch, no radi by si súťažne zajazdili. Pre týchto sme pripravili alternatívnu trasu s rovnakým prevýšením,“ dopĺňa riaditeľ pretekov Peter Cigaňák.

Prísť v nedeľu  20. septembra do Ružomberka sa oplatí nielen milovníkom adrenalínu a vynikajúcich športových výkonov. Na svoje si prídu aj fanúšikovia kvalitnej hudby. O zábavu sa budú po ukončení pretekov starať skupiny: Kabát Revival a Agent Edgar. Ani po Ružomberských schodoch však netreba bicykel odkladať na zimný spánok. Jeseň je totiž jedno z najkrajších období, počas ktorého sa dá liptovská príroda vychutnávať práve na dvoch kolesách.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov