Región, kde to žije

10. 2. 2016
Domov Región, kde to žije

(Liptovský Mikuláš, 10. 02. 2016) – Liptáci sa na jarné prázdniny pripravili množstvom zaujímavých ponúk. Deti si, okrem tradične najlepšej lyžovačky na Slovensku, môžu užiť kúpanie pod palmami, morské vlny, animačné programy, koncerty, tvorivé dielne, stretnutie s exotickými zvieratami aj jaskynným levom. Navyše, v tomto období väčšina ubytovacích zariadení zvýhodnila ubytovanie pre rodiny s deťmi. Bodku za jarnými prázdninami dajú v prvý marcový víkend preteky Svetového pohára v lyžovaní žien v Jasnej.

Z pohľadu zimnej sezóny je obdobie jarných prázdnin veľmi dôležité. Deti z Košického a Prešovského kraja ho tento rok odštartujú ako prví. Región Liptov momentálne zaplavujú najmä Poľskí dovolenkári, ale prázdninujú už aj deti z Česka.

„Zimná sezóna má pre nás niekoľko top termínov. Jedným z významných je práve obdobie jarných prázdnin, keď rodiny s deťmi radi využívajú služby nášho regiónu vďaka jeho pestrosti a zároveň aj menšej závislosti od vrtochov počasia. Rozhodujúci podiel našich klientov v tomto období tvoria poľskí klienti, ktorí prázdninujú postupne až šesť týždňov, podobne sú na tom české deti a čoskoro k nám zavítajú aj slovenskí prázdninujúci. Program v tomto období ladíme prioritne na rodiny s deťmi, ale na svoje si prídu aj iní záujemcovia o dovolenku u nás,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Väčšina ubytovacích zariadení myslí na deti, ubytovanie s nimi je za zvýhodnenú cenu na noc a zároveň mnohé reštaurácie pripravujú aj detské menu. „Zimný program pre deti v našej atraktívnej osade Holiday Village Tatralandia zahŕňa napríklad ranné rozcvičky, kreatívne dielne pre deti, pátranie po poklade aj minidisco s animátormi. K tomu je samozrejmosťou aj kúpanie v akvaparku,“ povedala Jarmila Bartoš z marketingu TMR Hotels.

„My myslíme aj na to, že nie každý rodič má možnosť čerpať počas prázdnin dovolenku. Preto ponúkame zvýhodnené pobyty pre dôchodcov, ktorí môžu zobrať svoje vnúčatá na jarné prázdniny do skutočných kúpeľov,“ doplnila Slávka Medveďová, manažérka z Kúpeľov Lúčky.

Deti sa celý rok tešia na zimu a lyžovačku. Svahy Chopka ponúkajú to najlepšie na Slovensku a mnohí rodičia ocenia aj široké možnosti výuky lyžovania, či už vďaka privátnym lekciám, alebo v lyžiarskych arénach, kde deti čakajú rozprávkové postavičky aj posuvné pásové vleky. Menšie lyžiarske strediská okolo Liptovského Mikuláša zase zaujmú priateľskými cenami za skipasy. Stredisko Malinô Brdo v Ružomberku okrem rodinnej lyžovačky pozýva už túto sobotu na Valentínsku Expres Snow Párty.

Liptovské akvaparky školákov lákajú na leto za každého počasia. Tatralandia, najväčší slovenský akvapark, ponúka aj kúpanie v morskej vode a ležanie pod palmami. Mamičky detí do troch rokov osloví novinka v podobe tichej zóny pre najmenších, kde majú priestor na kŕmenie, hygienu aj odpočinok počas dňa plného zábavy. „Mamičky majú k dispozícii ohrievač detských fliaš, aj mikrovlnnú rúru, chladničku, stoličku na kŕmenie, prebaľovací pultík s vlhčenými aj suchými utierkami, hračky, „tulivaky“ na oddych aj dojčenie. Chceme, aby si pobyt u nás vychutnali celé rodiny, aby neboli limitované a kvôli najmenším ratolestiam odchádzali od nás skôr, aj keď sa staršie deti ešte chcú kúpať a blázniť. Mamičkám s deťmi sme tak vytvorili priestor intimity a ticha a veľmi si ho pochvaľujú,“ povedala Andrea Lehotská, marketingová manažérka Tatralandie. GINO PARADISE Bešeňová zase poteší všetkých milovníkov saunovania, vďaka novinke v podobe saunových ceremoniálov s kvalifikovaným sauna majstrom v ľudovom kroji.

Z mestských podujatí pre deti treba spomenúť hviezdu medzi najmenšími Mira Jaroša, ktorý sa predstaví v Ružomberku 26. 2. 2016 so svojimi „Pesničkami pre (ne)poslušné deti“ a v Liptovskom Mikuláši deti zabaví bábkové divadlo Na zemi – dobre mi 21. 2. 2016 a o týždeň neskôr láka Čítanie pre deti – Príbehy z konca predmestia. Obchodné centrum Stop Shop Liptovský Mikuláš pozýva deti na divadelné predstavenie a tvorivé dielničky a kiná odvysielajú viaceré detské filmy.

Tie deti, ktoré milujú prírodu by rodičia mali zobrať do mikulášskej kontaktnej ZOO, kde ich počas celých jarných prázdnin čaká hra Zvierací detektív. Vďaka nej spoznajú exotické aj tunajšie zvieratá a každé dieťa poteší sladká odmena, či zdarma jazda na poníkovi, či koníkovi. Obrovským lákadlom je aj možnosť naživo vidieť niektoré zvieratá, ktoré sa stali „hercami“ seriálu ZOO televízie JOJ.

Malých bádateľov treba vziať do najmodernejšieho múzea republiky – Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva s množstvom zážitkových atrakcií, počas ktorých môžu zdolať jaskynnú plazivku, vojsť do medvedieho brlohu, nájsť skamenelinu, zažiť atmosféru vzniku Zeme, vidieť kostru jaskynného leva, ale aj zamyslieť sa nad svojim postojom k životnému prostrediu.

Všetky detské aj iné podujatia v regióne mapuje web stránka regiónu visitliptov.sk.

„Rodiny s deťmi sú významná časť našej klientely. Najmä v čase prázdnin im každoročne pripravujeme podujatia a ponuky šité na mieru. Predpoveď počasia na najbližšie dni navráva, že by sa mali zlepšiť aj snehové podmienky. To poteší nielen prázdninujúce deti, ale aj všetkých Liptákov, ktorí sa starajú o prázdninujúcich a starostlivo sa pripravujú na najväčší sviatok tejto zimy, ktorým je Svetový pohár v lyžovaní žien prvý marcový víkend,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Deti patria k najvďačnejšej klientele, ale zároveň aj tej najúprimnejšej. Liptáci veria, že za jarné prázdniny si od nich zaslúžia ďalšiu jednotku.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov