Domov Veľká noc na Liptove nielen o vajíčkach.

Veľká noc na Liptove nielen o vajíčkach.

16. 3. 2016

(Liptovský Mikuláš, 16. 03. 2016) – Voda, korbáče, vajíčka, ananásy, bikiny, turistika aj lyžovačka na svetovej zjazdovke… Veľká noc na Liptove láka rôznorodosťou aj nádychom exotiky. Kto má záujem stráviť na Liptove veľkonočné sviatky sa musí poponáhľať. Hotely vyšších kategórií vypredávajú posledné kapacity. Záujem je najmä zo strany domácich Slovákov, ktorí radi trávia sviatky jari mimo domu.

Väčšina Slovenska sa už odela do jarných „outfitov“, ale Liptov stále dokáže poriadne schladiť. Tunajšie zjazdovky pokrýva kvalitná, svetovými lyžiarkami odskúšaná, snehová pokrývka. Na niektorých miestach dosahuje hrúbku viac ako meter. Počas Veľkej noci si lyžiari vychutnajú svahy, kde pretekali také hviezdy svetového lyžovania ako Mikaela Shiffrin či Frida Hansdotter a pripravený je tematický sprievodný program s obľúbeným Tatrancom aj najväčšia kraslica. Kabínka funitelu v podobe obrovskej kraslice, bude návštevníkov voziť pod vrchol majestátneho Chopka celé sviatky. „Sobota 26. marca bude patriť obľúbenému masovému zjazdu v bikinách. Všetci naši lyžiari s viacdňovým skipasom, nielen tí sporo odetí, získajú celodenný zvýhodnený vstup do liptovských akvaparkov. Pre „fashion“ maniakov sme pripravili 40 percentné zľavy v našich športových obchodoch a noc bude patriť divokej párty v music klube Happy End,“ povedala marketingová riaditeľka Jasnej Sylvia Artzová. Ružomberské Malinô Brdo stavilo tiež na súťaživosť a na Veľkonočný pondelok pripravilo SKI MEMORIÁL Jána Gregora, lyžiarske preteky pre verejnosť aj registrovaných pretekárov.

Komu už zima nevonia a túži po poriadnej zmene, ten by mal navštíviť liptovské akvaparky. Príjemne teplá voda aj pútavý program sú pripravené. GINO Paradise Bešeňová láka na klasiku – tradičný jarmok, folklór aj atraktívne „vynášanie Murieny“. V sobotu je pripravený aj výnimočný saunový ceremoniál. Mikulášska Tatralandia sa štvrtý rok za sebou zmení na nefalšovaný tropický raj a vymení tradičné vajíčka za exotické ananásy. V tunajšej reštaurácii sú pripravené ananásové menu a deti s animátormi budú hľadať namiesto veľkonočných vajíčok zatúlané ananásy. Celodenný program zabaví deti aj dospelých. Webová stránka Kúpeľov Lúčky zase pozýva do súťaženia o bezplatný veľkonočný pobyt.

„Záujem o ubytovanie počas obdobia veľkonočných sviatkov je aj v tomto roku vysoký. Naši hotelieri hlásia posledné voľné kapacity a všetci záujemcovia o ubytovanie na Liptove by už nemali otáľať. Podľa aktuálnych rezervácií bude v liptovskom regióne počas sviatkov jari prevládať slovenčina, ale očakávame aj návštevníkov z Česka a Poľska. Všetkých ich chceme pozvať aj do centra nášho mesta, kde spoznajú okrem iného jedenásť naj Liptovského Mikuláša,“ upresnil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. „Tak ako zvyčajne aj tento rok budú našimi veľkonočnými klientmi najmä rodiny s deťmi. Kapacity máme už vypredané. Čo nás teší, tak tento rok sa predávali kapacity s väčším časovým predstihom ako v minulom roku, priebežne sa predávali už počas januára. Recept na klienta sú naše kvalitné služby aj tradične atraktívny sprievodný program počas celej Veľkej noci. V programe nechýbajú animácie pre deti, zdobenie vajíčok, točenie na hrnčiarskom kruhu, tombola aj špeciálna gastronómia“ doplnil Tomáš Kubica, riaditeľ Wellness Hotela Chopok**** v Demänovskej doline.

Jar je o pobyte na čerstvom vzduchu aj kontakte s prírodou. Deti sa oplatí zobrať do liptovskomikulášskej kontaktnej ZOO, ktorá láka na takmer tri stovky zvieracích kamarátov a na perfektný prístup aj výklad od tunajších ošetrovateľov zvierat. Svoju kondíciu si môžu v nedeľu 27. 3. 2016 vyskúšať malí aj veľkí nadšenci turistiky na XIV. ročníku Veľkonočného výstupu na dominantný vrchol nad Vlkolíncom, na tunajšie Sidorovo.

„Poriadna oblievačka, zdobenie kraslíc, ukážky remesiel, folklórne zvyky, vítanie jari… Možno si niekto povie, že to už poznáme, ale v prvom rade je toto naše kultúrne dedičstvo. Nechceme, aby z Liptova len tak vymizlo, ale zároveň chceme byť atraktívni a trendový región, preto sme namiešali zaujímavý veľkonočný balík aktivít. Viac detailných informácií k pestrej veľkonočnej ponuke nájdu záujemcovia na našom regionálnom portáli visitliptov.sk,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Lyžovačka na Liptove ešte zďaleka nekončí. Jar napriek tomu pomaly preberá opraty, aby mohol región ponúknuť svojim návštevníkom podmanivé cyklotrasy aj výborné podmienky pre turistiku v náročných aj menej náročných horských terénoch.

Viac o podujatiach na Liptove počas Veľkej noci sa dozvieš TU.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov