Domov Liptáci zabodovali u susedov

Liptáci zabodovali u susedov

9. 5. 2016

(Liptovský Mikuláš, Żywiec 09. 05. 2016) – Uplynulá sobota večer bola na poľsko-slovenskom pohraničí v znamení udeľovania ocenení pre osobnosti podporujúce tunajšie horské územia. Zo štyroch nominácií z oblasti malého a stredného podnikania, politiky a médií, si Slováci odniesli až dve víťazstvá.

Už po jedenástykrát sa bojovalo na poľsko-slovenskom pohraničí o priazeň nominantov v súťaži Osobnosti horských zemí a to najprv cez internetové hlasovanie a vo finále cez odbornú porotu projektu. Cieľom súťaže je popularizovať ľudí, činnosti a úspechy na horskom území Slovenska a Poľska, ktoré môžu byť vzorom a inšpiráciou pre iných. Zároveň môžu významným spôsobom prispieť k rozvoju poľských a slovenských horských zemí.

Ceny v poľskom Żywci získali v kategórii malý podnikateľ Štefan Červeň (cenu v zastúpení prebrala jeho manželka), ktorý prevádzkuje na Liptove Aquazorbing, Zipline a Tarzániu a v kategórii stredný podnikateľ Richard Holec z hotela Liptovský dvor****. „Som rád, že sa Slováci – Liptáci v silnej poľskej konkurencii nestratili a v dvoch kategóriách siahli na víťazstvo. Verím, že aj toto ocenenie im pomôže pri ich ďalšom podnikaní v oblasti cestovného ruchu,“ povedal honorárny konzul Poľskej republiky na Slovensku Tadeusz Frackowiak.

Táto súťaž sa koná pravidelne už od roku 2005 a pomáha rozvoju spoločného horského regiónu ako turistickej destinácie. „Vážim si, že sme po jedenástich rokoch podnikania v hotelierstve získali toto prestížne ocenenie a vnímam ho ako uznanie pre celý náš tím. Je to pre nás záväzok. Svojou prácou a prístupom ku klientovi sa budeme snažiť, aby sme dosiahnutie tohto ocenenia aj obhájili,“ povedal Richard Holec riaditeľ hotela Liptovský dvor****.

Poliaci a Slováci v horskom pohraničí majú spoločnú históriu aj kultúru. „V súčasnosti je Liptov najmä o turizme. Vzájomná chémia so susedmi nám funguje dokonale, Poliaci patria svojim podielom dlhodobo k jedným z najvýznamnejších návštevníkov Liptova. Napríklad počas májových sviatkov Poliaci tvorili väčšinu klientov ubytovaných v našom regióne,“ doplnil predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Odovzdávania ocenení Osobnosť horských zemí sa zúčastnili okrem ocenených aj primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková a honorárny konzul Poľskej republiky na Slovensku Tadeusz Frackowiak.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov