Domov Veľké upratovanie na horách

Veľké upratovanie na horách

8. 9. 2016

(Jasná Nízke Tatry, 08. 09. 2016) – Top centrum slovenského lyžovania, stredisko Jasná, sa už pripravuje na zimnú sezónu. Po snehu síce ani stopy, ale už v piatok 16. 9. 2016 sa Chopok naplní lyžiarmi. Tentokrát sa však vyzbroja vedrami a pracovnými rukavicami, aby obľúbené svahy a ich okolie vyčistili a pripravili ich na zimnú sezónu počas tretieho ročníka akcie Zelený Chopok.

Do začiatku lyžiarskej sezóny zostáva ešte viac ako dva a pol mesiaca, ale na sezónu sa v Jasnej náležite pripravujú. „Už po tretíkrát na Chopku čistíme zjazdovky. Turizmus jednoducho musí ísť ruka v ruke s ochranou životného prostredia. Príroda nám dáva možnosti využívať jej danosti v zime na lyžovačku a v lete na turistiku a cyklistiku a aj takýmto spôsobom jej to vraciame. Popritom sa zapotíme, zabavíme a strávime príjemný aktívny deň na skutočne dokonale čistom vzduchu,“ povedala Sylvia Artzová marketingová riaditeľka zo strediska Jasná. Do čistenia Chopka sa môže zapojiť každý komu nie je ľahostajné prostredie okolo, stačí sa len registrovať cez www.jasna.sk.

Čistiť sa budú obidve strany Chopka. „Upratovači“ s rukavicami a vedrami sa začnú stretávať v piatok 16. 9. 2016 od 8:00 pred reštauráciou Happy End na Bielej púti a na južnej strane Chopku pred hotelom Srdiečko. Samotné čistenie zjazdoviek a okolitej prírody potrvá od 9:00 do 12:00. Následne dobrovoľníkov čaká vývoz lanovkou do reštaurácie Rotunda pod Chopkom, kde si pochutia na obede, zabavia sa a organizátori pripravili aj tombolu. Lyžiari sa potešia, lebo každý z účastníkov zároveň automaticky získa celodenný skipas na lyžovačku v Jasnej.

V minulom roku dobrovoľníci čistili Chopok dva krát, v letnej sezóne a pred novou lyžiarskou sezónou. Sústredili sa najmä na zber drobných kamienkov na zjazdovke, kde tohtoročnú zimu stredisko hostilo Svetový pohár v lyžovaní žien a kde excelovala aj naša Veronika Zuzulová. „V duchu hesla „z lásky k horách, myslím na budúcnosť“, veríme, že sa do čistenia zapojí čo najviac dobrovoľníkov. V minulom roku to bolo takmer 300 ľudí a my dúfame, že to číslo pokoríme,“ doplnila manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Petra Šuhajdová.

Komu záleží na prírode, nech sa už budúci piatok 16. 9. 2016 zapojí do čistenia zjazdoviek v stredisku Jasná. A popritom uvidí aj to, ako na južnej strane Chopka, utešene rastie nová lanovka Krupová – Kosodrevina.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov