Domov TS_Dračí program pre deti na Liptove

TS_Dračí program pre deti na Liptove

10. 7. 2017

(Demänovská Dolina, 11. 7. 2017) –  Pod vrcholom Chopka, na Rotunde, sa usídlil bájny drak Demián. Už štvrté leto sa vďaka nemu mení tunajšia vrcholová stanica lanovky na hrad a ožíva tu príbeh priateľského draka na podujatí Dračie noci. Už najbližšiu sobotu 15. júla 2017 to bude program Demián a zbojníci a 12. augusta Demián a mágia.

K Liptovu zbojníci a tradície neodmysliteľne patria. Organizátori podujatia Dračie noci na Chopku sa aj preto rozhodli za drakom Demiánom vytiahnuť lanovkou zbojnícku družinu. V reštaurácii Rotunda vo výške až 2004 m n. m. deti privítajú najznámejší slovenskí valasi Maťko a Kubko. Každého kto večer zavíta do Jasnej čaká množstvo hier a úloh, ktoré zabavia malých aj veľkých. Deti sa naučia ako sa zaháňajú či doja ovečky, rozpúta sa pátranie po zbojníckom poklade, naučia sa typické liptovské remeslá a perličkou programu bude škola liptovského nárečia.

Dračie noci sú krásnym programom pre rodiny s deťmi. Hravou formou, zábavne a veľmi netradične vo večerných hodinách spoznávajú Chopok a príbeh draka Demiána. Zakladáme si na tom, aby bol program Dračích nocí vždy iný a detsky atraktívny. Tento krát sme sa rozhodli využiť to, že sme v horách, ku ktorým vždy mali blízko aj zbojníci. Deti sa preto môžu tešiť na program plný tradícií, aj na originálny zbojnícky prepad,“ prezradila riaditeľka marketingu Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

V stredisku plánujú dva vývozy na Chopok. Návštevníci sa tak na vrchol dostanú pohodlne kabínkovými lanovkami zo severnej – liptovskej a tiež južnej – horehronskej strany kopca. Prvý začína o 17,30 hod. a je vhodnejší pre menšie deti a druhý so začiatkom o 19,00 hod. Samozrejme všetko toto bude prebiehať pod prísnym dohľadom kamarátskeho Draka Demiána, legendárneho strážcu Demänovskej Doliny. Ten len počas podujatia Dračie noci chrlí na tunajšej vyhliadkovej terase oheň a dym. V reštaurácii Rotunda si navyše malí aj veľkí zbojníci pochutnajú aj na gastronomických špecialitách liptovskej kuchyne. Chýbať nebudú bryndzové halušky, pečené buchty či chlieb s masťou a cibuľou.

 Dračie noci patria k TOP letným podujatiam u nás na Liptove. Prázdniny sú najmä o rodinách s deťmi a v našom regióne v prvom rade o trávení času v krásnej prírode. Chopok návštevníkom okrem tohto núka aj bonus. Len v čase Dračích nocí je tu šanca sa večer vyviesť na druhý najvyšší kopec Nízkych Tatier, pokochať sa úchvatnými scenériami a stráviť pod vrcholom čas plný hier aj poučenia,“ doplnila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Zbojníci ovládnu Chopok už túto sobotu a do sveta mágie pozýva bosorka všetky deti v sobotu 12. augusta 2017.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov