TS_Na Liptove športovo – Liptov Ride

4. 4. 2018
Domov TS_Na Liptove športovo – Liptov Ride

(Liptovský Mikuláš, 04. 04. 2018) – V prvú aprílovú sobotu sa na Liptove už po tretíkrát stretnú športoví nadšenci štafetových pretekov Liptov Ride. Letné a zimné športy prepoja zaujímavými trasami Demänovskú dolinu, Chopok, iľanovské lúky a lesy a mesto Liptovský Mikuláš. 5-členné tímy a jednotlivci budú pretekať v disciplínach na snehu, vo vode i po zemi. Preteky štartujú v sobotu 7. apríla v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši už o 8:00 ráno.

Také originálne športové spojenie ponúka okrem Liptova len máloktorý región. Zima a leto sa spoja v jedno v športovom sviatku Liptov Ride. Na pretekárov čaká beh, skialp, freeride, bicykel a dokonca aj kajak. Na podujatí je registrovaných 60 tímov, sponzorské tímy, ale tiež odvážni jednotlivci.

„Fanúšikovia sú vítaní v Areáli vodného slalomu, kde preteky začínajú aj končia a na miestach odovzdávania štafiet na Lúčkach v lyžiarskom stredisku Jasná, kde sa stretávajú naraz až 4 športy. A to beh – skialp – freeride – cyklistika. Na Chopku odporúčame fandiť nad Kamennou chatou pri odovzdávaní štafety skialp – freeride. Najlepšie tímy očakávame v cieli pred 13-tou hodinou, no všetko bude závisieť aj od nástrah tohto aprílového počasia,“ povedala Zuzana Homolová z organizačného tímu Liptov Ride.

Čakanie na výsledky spríjemní v areáli v Liptovskom Mikuláši káva z mikulášskej pražiarne kávy, domáce pivo či raňajky v obľúbenom stánku s chlebíkom vo vajíčku, ktorý už neodmysliteľne patrí k pretekom. Vlastný priestor dostanú aj športové značky. Svoje výkony a limity si návštevníci môžu zmerať v stánku AGEL. Pripravené sú aj aktivity v detskom kútiku, oddychová zóna s tulivakmi, testovanie balance boardov a požičiavanie paddle boardov.

Litpov Ride cyklo Liptov Ride

 

 

 

 

 

Liptov Ride v číslach: beh 13,5 km s prevýšením 400 výškových metrov (vodný areál – Jasná Lúčky), skialp na Chopok s prevýšením 1050 výškových metrov (Jasná Lúčky – Chopok), freeride strmým žľabom (Chopok – Jasná Lúčky), trasa bicyklom 22 km s prevýšením ďalších 550 metrov. Záver patrí jazde kajakom na divokej rieke pomedzi bránky, čo je pre väčšinu športovcov – jednotlivcov veľká výzva.

Na pretekoch budú štartovať aj známe športové osobnosti, napríklad majsterka sveta v raftingu Lucia Hollá, skialpinisti Matúš Danko a Jožo Hlavčo, freerider Ján Tajboš a ďalší. Ocenené budú najlepšie tímy, najlepší jednotlivci, „Borec“ behu, skialpu, freeridu, MTB aj kajaku i najlepšie ženské pretekárky. Na večernej afterparty v Dome kultúry v Liptovskom Mikuláši roztancujú dav zoskupenie Hudba z Marsu, duo Malalata s fúziou balkánskych beatov, mexickej cumbie a karibského reggae a po nich Nu Spirit resident DJ UnclPete.

„My sme na Liptove nesmierne hrdí na to čo nám matička príroda dala do vienka. O to príjemnejšie je, že dokážu podujatia ako Liptov Ride spájať atraktivity nášho regiónu v jedno. Na kopcoch je aj teraz v apríli ešte zimná atmosféra a v meste Liptovský Mikuláš už môžeme nosiť tenisky a behať či jazdiť na kajaku v tunajšom vodnom areáli,“ ozrejmila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Organizátori očakávajú, že výsledky budú vyhlasovať okolo 16,00 hod. a afterpárty začne o 20,30 hod.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov