Domov Kalendár podujatí Rodiny s deťmi V. Vianočná kapustnica
Toto podujatie sa už skončilo

V. Vianočná kapustnica

Pozývame vás na V. ročník súťaže vo varení vianočnej kapustnice. Počas bohatého programu Vás bude sprevádzať moderátor Marián Lechan. Súťaž bude spojená so zabíjačkou, predajom a výrobou zabíjačkových špecialít a predajom mäsa. Kapustnica sa bude variť pod holým nebom v kotlíku. Súťažiť budú dvojčlenné tímy. Každý tím pripraví 5 litrov kapustnice. Jedna miska kapustnice ide pre porotu, s ostatnou kapustnicou súťažiaci nakladajú ako uznajú za vhodné.

Chýbať nebude ani občerstvenie. Ochutnať môžete zo širokej ponuky teplých jedál ako sú zabíjačkový ovar, pečené jaternice, klobása, všetko podávané s výborným domácim chlebom. Ak toto nie je Vaša „šálka kávy“, tak potom ochutnajte grilovanú krkovičku. Na zahriatie bude aj varené vínko, dačo pálenô a čaj.

Časový harmonogram

09:00 – 10:00 prezentácia účastníkov
10:00 Otvorenie súťaže, krátky príhovor predsedu poroty, zástupcu koliby
10:15 – 13:00 Varenie vianočnej kapustnice
13:15 – 13:30 Degustácia odbornou hodnotiacou komisiou
13:45 – 14:00 Vyhodnotenie súťaže, odovzdanie spomienkových predmetov a cien. Až po vyhodnotení budú môcť družstvá rozdávať svoju uvarenú kapustnicu okoloidúcim.
14:15 Ukončenie súťaže

Propozície
  • súťažia dvojčlenné tímy
  • štartovné 15 eur
  • porota pozostáva z piatich členov
  • každý tím pripravuje: 5 litrov kapustnice, súťažiaci používajú vlastné suroviny, pre porotu ide jedna miska kapustnice, s ostatnou kapustnicou súťažiaci nakladajú ako uznajú za vhodné
  • uzávierka prihlášok do 26.11.2023

Informácie:

info@udobrehopastiera.sk, +421 917 440 604

Plánovač Liptov