Domov Kalendár podujatí Kultúrne podujatie 49. ročník Belopotockého Mikuláš
Toto podujatie sa už skončilo

49. ročník Belopotockého Mikuláš

Pozývame vás na celoštátnu postupovú súťaž a prehliadku neprofesionálneho divadla dospelých Belopotockého Mikuláš.

Dosky javiska Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši sa stanú dejiskom ochotníckeho sviatku počas štyroch dní od 6. do 9. júna 2024.

V meste Liptovský Mikuláš sa stretnú ochotníci zo Slovenska na celoštátnej prehliadke. Celoštátna postupová súťaž a prehliadka je vyvrcholením trojstupňového postupového systému súťaže neprofesionálneho divadla dospelých v Slovenskej republike, ktorej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Prehliadka je konfrontačnou platformou neprofesionálnych divadiel, ktoré postúpili z ôsmich krajských súťažných prehliadok.

Programová rada pri Národnom osvetovom centre v Bratislave rozhodla o postupe trinástich divadelných súborov. Do odbornej poroty zasadnú osobnosti z radov profesionálnych odborníkov.

Hlavným organizátorom prehliadky je Liptovské kultúrne stredisko v Liptovskom Mikuláši v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Podujatie Belopotockého Mikuláš 2024 z verejných zdrojov finančne podporilo Národné osvetové centrum v Bratislave, spolufinancované s podporou Žilinského samosprávneho kraja a s finančnou podporou mesta Liptovský Mikuláš.

Plánovač Liptov