Cestovný ruch oslavuje

27. 9. 2024 Iné lokality
Domov Cestovný ruch oslavuje

Svetový deň cestovného ruchu sa slávi práve dnes. A tentokrát majú Region Vysoké Tatry a Region Liptov o jeden dôvod na oslavu naviac. Správa o znížení DPH od roku 2025 na služby ubytovanie a gastronómia je pre ťažko skúšaný cestovných informáciou z ríše snov.

Informácie o náraste DPH na ubytovanie a služby cestovného ruchu na 23 % vnímali subjekty cestovného ruchu za likvidačné. Dopadová štúdia aj všetky argumenty zabrali a z aktuálnej 10% DPH bude v roku 2025 5% DPH. „Dnes oslavujeme Svetový deň cestovného ruchu a chceme aj takto poďakovať všetkým aktérom, združeniam a najmä Ministerstvu cestovného ruchu a športu za dôveru v podobe avíza o znížení DPH na 5%. Našich návštevníkov a klientov chceme obzvlášť tento deň  pozvať na najkrajšie obdobie na turistiku do slovenských hôr. Návštevníci si vychutnajú prázdne turistické chodníky, atraktívne horské chaty, výlety lanovkami aj najfarebnejšie Tatry v roku. Relax a zábavu si užijú aj v termálnych vodných parkoch,“  povedala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION VYSOKÉ TATRY Lucia Blašková.

Cestovný ruchu Slovenska stále nedosahuje čísla spred covidu a celoročne bojuje s konkurenčnými ponukami iných destinácií najmä v zahraničí. „Pre cestovný ruch je informácia o 5% DPH z ríše snov, ale zároveň je to pre nás aj obrovský záväzok, aby sme dokázali spoločne zvýšiť výkony cestovného ruchu – návštevnosť regiónov aj obsadenosť ubytovacích kapacít,“ zdôraznila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Regióny Vysoké Tatry aj Liptov sa zameriavajú nielen na domáci cestovný ruch, ale aj na okolité krajiny V4 a aktívne rozvíjajú v spolupráci so Slovakia.travel aj Ministerstvom cestovného ruchu a športu vďaka dotácii aj vzdialenejšie trhy ako Pobaltie, Rumunsko, Veľká Británia, Škandinávia a iné.

Opíšte nám svoj zážitok

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka je chránená testom reCAPTCHA a spoločnosťou Google.
Ochrana súkromiaZmluvné podmienky

Nezabudnite si prečítať aj ďalšie články

všetky články

Viac informácií o Liptov region karte aj v našich Liptov News

Plánovač Liptov