Domov Kalendár podujatí Kultúrne podujatie VIANOČNÝ KONCERT: MICHAL DAVID, DESMOD, MARIÁN VOJTKO A MIB QUARTET
Toto podujatie sa už skončilo

VIANOČNÝ KONCERT: MICHAL DAVID, DESMOD, MARIÁN VOJTKO A MIB QUARTET

Nadácia Supra vás pozýva na Vianočný koncert, na ktorom vystúpiaVianočný koncert Michal David, Desmod, Marián Vojtko a MIB Quartet.

Michal David, vlastným menom Vladimír Štancl, je český spevák a skladateľ. Študoval na hudobnom konzervatóriu v Prahe. V roku 1976 založil jazzové kvarteto „Čtyři“ a získal ocenenie „Hudobník roku“ na Pražských hudobných dňoch. Potom sa pripojil k skupine Kroky Františka Janečka. Tu hral a spieval s Janou Kratochvílovou. Prvý sólový album vydal v roku 1980. Veľmi známa je jeho hudba z filmov Vítr v kapse, Láska z pasáže a Discopříběh.

Desmod je rocková skupina, ktorá pôvodne vznikla v roku 1996 ako metalová formácia v Nitre. Názov skupiny je inšpirovaný menom druhu netopiera Dezmoda červeného (Desmodus rotundus), ktorý sa živí saním krvi cicavcov. Postupnými personálnymi zmenami sa zmenil aj ich hudobný štýl od heavy metalu až k pop rocku. Skupina získala dvakrát po sebe cenu „Zlatý slávik“ a spevák skupiny Mario „Kuly“ Kollár sa stal dvakrát po sebe držiteľom ocenenia OTO. Ich najznámejšími hitmi sú: Lavíny, Vyrobená pre mňa alebo úspešná coververzia piesne V dolinách.

Marián Vojtko je tenorový operný a muzikálový zpěvák. Narodil sa v Banskej Bystrici. Dlhodobo pôsobí v Českej republike. V roku 2011 bol ocenený Cenou Thálie za úlohu Baróna Prášila v rovnomennom muzikáli.

MIB Quartet je mladé moderné dynamické sláčikové kvarteto zložené z profesionálnych hudebníkov. V jeho širokom repertoári sa nachádza hudba mnohých štýlov, od jazzu, rocku, popu, cez blues až po vážnu hudbu.

Kde jesť a piť v blízkosti:

všetky miesta kde jesť a piť

Aktivity a relax v blízkosti:

všetky zážitky a relax

Plánovač Liptov