Prvá Vietnamská autentická reštaurácia na Liptove. Filozofiou reštaurácie Bonsai je snaha priniesť tradičné vietnamské jedlá na Liptov v podobe, v ktorej sa zachovávali niekoľko rokov.
Vo Vietnamskej kultúre zohráva jedlo dôležitú úlohu, recepty sa tu dedia z generácie na generáciu, a preto je veľká pozornosť upriamená najmä na jeho prípravu.
Základom väčšiny vietnamských jedál je ryža alebo rezance, ktoré sú doplnené čerstvými bylinkami, zeleninou a rôznymi druhmi korenín.
Často je Vietnamská kuchyňa zamieňaná s inými ázijskými kuchyňami napr. Čínskou alebo Thajskou. Je tu ale viacero rozdielov. Jedným z najväčších je spôsob korenenia jedál. Vo Vietnamskej kuchyni sa používa predovšetkým čerstvá zelenina a bylinky, ktoré zlepšujú chuť. Ďalší rozdiel je v používaní omáčok. Pre Vietnamskú kuchyňu je nevyhnutná rybacia, zatiaľ čo v Ázijských krajinách používajú hlavne sójovú omáčku.
Opisz swoje doświadczenie