VII. ročník kulinárskeho súboja, v ktorom sa stretnú skvelí slovenskí šéfkuchári, hosťujúci Zdenko Kramarčík a náš Peter Bracho. Večerom nás bude sprevádzať Milan “Junior” Zimnýkoval. Každý šéfkuchár pripraví anonymne 5-chodové degustačné menu, ktoré Vy ohodnotíte finančne. Všetky peniaze vyzbierané počas večera poputujú na pomoc ľuďom, ktorým skomplikovala život vážna choroba. O tom, koľko pomôžeme, rozhodnete VY!
Aby sa táto pomoc mohla uskutočniť a aby tento večer plný emócií, prvotriednej gastronómie, humoru a súperenia mal zmysel, dôležití sú hostia, ktorí zavítajú k nám, na Liptovský dvor. Preto vás srdečne pozývame dňa 17.11.2023 do našej Stodoly Liptovský dvor. Cena tohto unikátneho degustačného večera bude dobrovoľná a o jej výške rozhodnete VY.
Celým večerom obohateným o kultúrny program, vás bude sprevádzať a o príjemnú atmosféru sa postará Milan „Junior“ Zimnýkoval. Degustáciu doplní kvalitnými vínami náš partner, Best Wines distribution na čele so someliérom, Vladimírom Mészárosom.
Komu pomáhame?
![](https://www.visitliptov.sk/wp-content/uploads/2023/10/svetielko-nadeje.jpg)
Výťažok za jedlá Petra Bracha, ktorý pôsobí v našom hoteli už viac ako 6 rokov poputuje do Centra pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici. Táto nadácia funguje už 20 rokov a je zameraná na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici.
![](https://www.visitliptov.sk/wp-content/uploads/2023/10/tomaskojanosik.jpg)
Výťažok za jedlá Petra Bracha, ktorý pôsobí v našom hoteli už viac ako 6 rokov poputuje do Centra pomoci detskej onkológie Svetielko nádeje v Banskej Bystrici. Táto nadácia funguje už 20 rokov a je zameraná na zlepšovanie a skvalitňovanie života detí a mladistvých s onkologickým alebo iným vážnym ochorením v súčinnosti s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici.
Dvaja šéfkuchári s veľkým srdcom
![](https://www.visitliptov.sk/wp-content/uploads/2023/10/kuchar1.jpg)
Zdenko Kramarčík, aktuálne šéfkuchár známej žilinskej reštaurácie Olivia’s. Už počas strednej školy zbieral víťazstvá na súťažiach. Neskôr pôsobil aj v niekoľkých popredných slovenských reštauráciách, ako Belene v Château Gbeľany a tiež je známy z mnohých konceptov a skvelých degustačných eventov po celom Slovensku. Miluje otvorený oheň a učarovalo mu grilovanie.
![](https://www.visitliptov.sk/wp-content/uploads/2023/10/kuchar2-1600x1600.jpg)
Peter Bracho, ktorý pôsobí v našom hoteli ako šéfkuchár už viac ako 6 rokov kladie dôraz na kvalitu, lokálnosť a čerstvosť používaných surovín. Je držiteľom ocenení Majster kuchár SR 2016/2017 a víťaz piateho ročníka Interregional Culinary Cup of European Regions 2019. V minulosti varil vo Viedni, v Nemecku, v reštaurácii michelinského šéfkuchára Pavla Pospíšila či u Jaroslava Žideka. Tiež sa angažoval na rozbehnutí reštaurácie Warhol’s Bar & Bistro na EXPO 2020 v Dubaji – v Slovenskom pavilóne.